RHODESIANKOIRA LUKA
leveys-110 (3K)

>Etusivu

Koirat:
>Luka
>Sukutaulu
>Kavereita

Harrastuksia:
>Toko
>Juokseminen
>Verijälki
>Agility
>Match Show
>Retkeily

Näyttelytuloksia 2006-2013

>2003< >2004<>2005<

>Tuloksia taulukon muodossa

28.7.2013 Vaihteeksi kesäisen kuumissa tunnelmissa ja ulkona. Janica sai esittää Lukan tällä kertaa, toiveena kunnollinen esiintyminen. Meinasihan se taas lähteä vähän lapasesta, pikkupoika 10v. :) Tuomarina Leni Nousiainen, tuloksena kolmen koiran luokassa LEM VET EH2.

"Ok mittasuhteet. Riittävä luusto. Koon ylärajalla. Oikealinjainen pää. Hieman epäsymmetriset korvat. Riittävä eturinta. Kaula voisi olla tyylikkäämpi. Oikean mallinen rintakehä. Voisi olla tiiviimmässä kunnossa. Selvä häntämutka. Jyrkkä lantio. Ridge voisi olla hieman pidempi. Turhan runsaasti valkoista. Käpälät voisivat olla kootummat. Oikea askelpituus. "


--------------------

18.11.2012 Syksyisessä kelissä Open Show. Lukalla taisi pysyä tassut maassa vain seistessä... ;). LEM VET EH1 ja näin ollen veteraanien ykkönen. Näyttelykuvat Niina Kannisto.

"Reipas veteraaniuros, jolla näkyvä häntämutka. Kookas 72cm. Selvä sukupuolileima. Hyvät mittasuhteet. Vahva luusto. Tyypillinen uroksen ilme. Hyvät pään linjat. Hyvinasettuneet korvat. Valkoiset sukat. Varsin sopusuhtaiset kulmaukset ja vahva runko. Herkästi peitsaa, voisi liikkua tehokkaammin. Reipas käytös. "

lukaopen20121 (39K) lukaopen20122 (34K) lukaopen20123 (28K)


--------------------

29.10.2011 oli taas rhodesiankoirien Open Shown vuoro. Luka osallistui ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan. Tapahtuma järjestettiin Orimattilassa pienessä hiekkapohjaisessa hallissa. Lukalla oli taas ihmettelemistä rotutovereissaan, kun maalla asuessa on päässyt hiukan metsittymään :) Esiintyminen sujui kuitenkin erittäin mallikkaasti, eikä mitään ryntäilyitä tai loikkapomppuja ollut tällä kertaa valikoimassa. Luka oli kehässä muutamaa vuotta vanhemman velipuolensa kanssa ja sijoittui toiseksi. Tuomarina toimi Marina Markio. Lukan tulos siis LEM VET ERI2.

"8v. voimakas uros. Hyvin maskuliininen pää. Hyvät pään linjat. Hyvä kaula ja selkä. Sopiva luusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman pitkät käpälät. Lemmikkiluokassa, valkoinen väri, häntämutka. Mukava kokonaisuus. Hyvä kunto."

openshow2011-1 (92K) openshow2011-2 (110K) openshow2011-3 (69K)


--------------------

4.9.2011 Luka osallistui mätsäriin ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa. Pikku-ukko :) Maallemuuton jälkeen hyvin vähän nähdään enää vieraita koiria massatapahtumissa, joten Lukalle se on edelleen jännittävää ja eksoottista. Odotellessa malttoi kuitenkin hyvin rauhoittua istuskelemaan ja makoilemaan. Esiintyminen meni taas alkuun loistavasti, osasi seistä ja juosta mahtavan hienosti. Lukan lopullinen sijoitus VET SIN 1 :D BIS-kehässä eteen parkkeerasi ihanainen tanskandoggi, joten siellä juokseminen meni taas hiukan hyppien ja pomppien, kunnes sain rytmin takaisin. Koiria ei kuitenkaan liikutettu kuin yksi kierros. Veteraanit eivät tänään päässeet jatkoon. Luka sai kivan arvostelun jossa kaikki oli erinomaista ja palkinnoksi ruusukkeen seuraksi mitalin ja Megadermia. Hieno Luka!

29.8.2010 oli vuorossa Dobermannyhdistyksen mätsäri Koneen kentällä. Tänään meni vielä paremmin, ei kaahotusta missään vaiheessa. Lukalle punainen nauha. Ryhmäkehässä edessä ollut sakemanni käännähti juoksuttamisen jälkeen suoraan naamalle rähähtäen, mutta siitä ei sen kummempia ärinöitä, Luka käyttäytyi täydellisesti. Sijoitus punaisten kolmas :) Palkintoina oli tänään vain ruusukkeita.

28.8.2010 Kääpiöpinseriyhdistys piti mätsärin Sahaajankadulla. Luka esiintyi oikein hienosti, vaikkakin ryhmäkehässä juokseminen oli hiukan haastavaa. Edessä kun hulmusi leonbergin puuhkahäntä ;) Tuomarin mielestä Luka oli jäntevä ja antoi punaisen nauhan, sekä valitsi ryhmäkehästä vielä jatkoon. Lukalle ei kuitenkaan sijoitusta.

14.8.2010 Rhodesiankoirien omaa Open showta ei tänä vuonna järjestetty, se oli yhdistetty Vinttikoiraliiton Club Show-tapahtumaan ja arvostelu oli hiukan poikkeava. Lemmikkiluokassa oli luokat vain pennuille ja aikuisille. Pyysin tällä kertaa Janicaa esittämään Lukan, kun se tuppaa välillä häröilemään ;) ja edellisestä näyttikerrasta on jo aikaa. Luka suoriutuikin tänään tosi hienosti, hyvä pikku-ukko! Kotiintuomisina arvostelu, ei muuta:

"Vahvaluustoinen maskuliininen uros. Voimakas pää. Vahva kaula. Runsaat värimerkit. Hyvä runko ja ylälinja. Hännässä pieni ongelma. Hyvin kulmautuneet takaraajat. Liikkuu hyvällä askeleella."

palkinnot24 (38K) palkinnot25 (38K) palkinnot26 (44K) palkinnot27 (31K) palkinnot28 (24K) palkinnot29 (26K) palkinnot30 (38K)


--------------------

19.10.2008 Luka kävi melkein vuoden tauon jälkeen taas näytillä. Tänä vuonna ei rhodesiankoirien open showta järjestetty ollenkaan, joten kävimme syksyn kunniaksi mätsärissä Mäntsälässä. Järjestäjinä oli Cane corso club ja tuomarina Erika Häkkinen. Sain Lukan käyttäytymään alkujännityksen jälkeen varsin mallikkaasti, vaikkakin juoksemisen jälkeen ei ollut malttia pysähtyä seisomaan. Tuloksena sininen nauha, ei sijoituksia. Nyt täytyy ryhdistäytyä ja kuljettaa koiraa taas enemmän tuollaisissa koiratapahtumissa.

25.11.2007 pidettiin tämän vuoden Open Show Tampereella. Tuomarina toimi Juha Putkonen. Olimme myöhässä ja syöksyinkin sitten melkein suoraan koiran kanssa kehään. Seisominen luonnistui Lukalta vuoden tauon jälkeen oikein hienosti, mutta ravaaminen muiden koirien läsnäollessa tuntui täysin mahdottomalta tehtävältä.. Tuomari myös mittasi kaikki koirat, mikä olikin iloinen yllätys! Lukan säkäkorkeus vahvistettu 73cm. Eipä mitä, lemmikkiluokan avointen urosten 4. sija.

Ja Lukan arvostelu: "4,5v. Turhan kookas. Kokoon sopiva luusto. Hyvät rungon mittasuhteet. Hieman takaluisu kallo. Vasen korva epävarma. Hyvät silmät ja purenta. Hyvä rungon syvyys. Rintakehä voisi olla pidempi. Riittävä eturinta. Etuasentoiset lavat. Pysty olkavarsi. Lyhyehkö hieman paksu kaula. Löysää kaulanahkaa. Riittävät kulmaukset takana. Käpälät saisivat olla tiiviimmät. Hieman epäsymmetrinen lyhyehkö ridge. Valkoista rinnassa ja käpälissä.Liikkuu lyhyin ja voimattomin sivuaskelin."

palkinnot16 (29K) palkinnot17 (28K)
palkinnot18 (37K) palkinnot19 (40K)
palkinnot20 (32K) palkinnot21 (28K)
palkinnot22 (35K) palkinnot23 (28K)


--------------------

3.12.2006 Rhodesiankoirien vuotuinen Open Show pidettiin Helsingissä pelastuslaitoksen kalliosuojassa, tuomarina Marja Talvitie. Luka oli lemmikkiluokan avointen urosten kolmas.

Tässä Lukan arvostelu: "Kookas, kovin voimakas. Hieman lyhyt rintakehäinen. Kokoon sopiva voimakas pää. Hieman niukat etukulm. ja polvikulma saisi olla selvempi. Hyvä kaula & ylälinja. Ridge OK. Hyvä pituus, hieman pieni toinen kruunu. Valkoista tassuissa ja rinnassa. Häntämutka. Hyvä luonne ja esiintyy hienosti."

open4 (76K)


--------------------

21.10.2006 Ulkomuototuomarien match show Vantaan Myyrmäessä Lemmikkimessujen yhteydessä. Lukalle sininen nauha.


--------------------

6.5.2006 SPL Röykän järjestämä match show Laakson kentällä. Luka esiintyi hienosti, vaikka edellisestä kerrasta olikin jo vierähtänyt tovi. Tuomari piti kovasti Lukan liikkeistä ja nosti ukon punaisten koirien kolmanneksi.

palkinnot13 (29K) palkinnot14 (17K) palkinnot15 (59K)

Tätä sivua muokattu 3.8.2013