BORDERCOLLIE NOPPA
leveys-110 (3K)

>Etusivu

Koirat:
>Noppa
>Sukutaulu

Harrastuksia:
>Toko
>Jälki
>Paimennus
>Agility
>Match Show

Agility2013 Noppa pääsee ensimmäistä kertaa kisaamaan SM-kisoihin! Nopan kanssa saatiin tarvittavat tulokset kasaa heti alkuvuodesta ja loppukevät on otettu rauhassa, treenaillen ja hauskaa pitäen. Muutama loukkaantuminen on painanuyt mieltä, mutta koira saatiin hoidettua kuntoon ja Nopalle napsahti huhtikuussa ensimmäinen A-SERTi!


SERT1 (54K)


--------------------


Vuoden ensimmäisenä päivänä 2012 Noppa nousi kolmosiin! Kaksi rataa uuden vuoden kunniaksi, joista jo ensimmäinen enteili hyvää. Alusta oli hirmuisen liukas ja koira paahtoi niin kovaa kisatauon jälkeen, että liukastelu toi alas yhden riman. Toisella radalla kuitenkin hieno onnistuminen ja vaikkei aika riittänyt palkintopallille, SERTi irtosi silti ja siirto kolmosiin edessä. Tammikuussa korkataan ekat kolmosen kisatkin, kun ehdin jo toisiin ilmon maksaa.


agi20120101_1MG_9185 (176K) agi20120101_1MG_9187 (209K) agi20120101_1MG_9188 (185K)


--------------------


2011 syksy on kisattu kakkosluokassa vaihtelevalla menestyksellä. Itselle alkaa pikkuhiljaa tulla rutiinia kisamaiseen ohjaamiseen ja koirakin todella tietää jo olevansa kisaamassa :) Ensimmäinen kakkosluokan LUVA on jo plakkarissa ja lisää metsästellään. Edelleen kisoissa haetaan niitä onnistuneita ohjauksia, kolmessa viimekisassa on jo onnistuttu siinä tavoitteessa. Ensimmäisessä ei aika riittänyt puhtaaseen nollaan, toisessa unohdin itse radan ja kolmas sitten jo napsahtikin :) Treenipuolella päästiin ATDn ulkopuolisen kouluttajan ryhmään, joten sieltä tulee taas paljon lisäoppia, joka vallan tulee tarpeen. IMPHAlla ollaan tuurauslistalla ja käydään sielläkin treenailemassa kun aikataulut sattuu sopimaan. Nopan treeniblogista löytyvät aina uusimmat uutiset ja omat ajatukset kisoista ja treeneistä, sekä videoita aina kun mahdollista :)--------------------


10.9.2011 lähdettiin Hattulaan kisaamaan, minä ekaa kertaa ja Noppa toista kertaa Mian ohjattua Nopalle joku viikko sitten ekan LUVAn. Sää oli vaihteleva, välillä mustia pilviä ja välillä kuumaa auringonpaistetta. Eka rata suoritettiin kirkkaassa kelissä, Noppa oli hyvä ohjailtava tänään, eikä keinu ja puomi aiheuttaneet ylösmenoillaan mitään ongelmia tänään. Ekalta radalta tuli voitto! Tokan radan aikana alkoi ripsiä vettä, mutta onneksi kovin sade alkoi vasta luokan loputtua. Toka rata yhtä kiva kuin ensimmäinen ja onnistuneesti ohjaten toinen nollarata ja toinen sija. Kahdesti siis palkintopallille ja mikä hienointa, toinen LUVA ja SERTI siirrolla kakkosluokkaan! Ou Nou ;) Kuvassa märkä pikkukoira kotipihan auringonpaisteessa uusien lelujensa kera.


TÄÄLLÄ löytyy kuvia Nopasta kisatouhuissa. Kuvat olen saanut kopioida omaan käyttöön TÄÄLTÄ. Kiitoksia kuvaaja Sirpa Saari.

noppaagisert1 (306K)


--------------------


Syyskuussa pidettiin kuvausrallattelut takapihalla :)


noppaagi9 (203K) noppaagi8 (180K) noppaagi7 (150K) noppaagi6 (135K) noppaagi5 (156K) noppaagi4 (185K) noppaagi3 (182K) noppaagi2 (129K) noppaagi1 (131K)


--------------------


2011 loppukesästä avattiin Nopan kisaura, ohjaajana Mia Artela. Kivikossa heti ekalta radalta valtavan hieno nollavoitto erittäin nopealla ajalla! Kahdelta seuraavalta harmilliset hyllyt. Mutta päivän tavoite ylitettiin ja tästä on koiran hyvä jatkaa, seuraavaksi pitää minunkin uskaltautua radalle :)


noppaaginolla (435K)


--------------------


2010 kesällä Noppa pääsi jatkamaan agilityharrastusta ATD:n riveihin. Intoa piisaa ja hallittavuus kentällä on edelleen hyvä. Katsellaan rauhassa miten ohjaaja kehittyy, koira kun alkaa olla jo aika hyvä :)--------------------


2009 loppuvuodesta Noppa treenaili agilitya kolmen kurssin verran ja sehän on siinä jo oikein oiva :) Puomia, rengasta ja pöytää ei olla kokeiltu, mutta muuten kaikkia esteitä ja myöskin pieniä ratoja. Ennen luustokuvia otetaan rauhallisesti ja toivotaan että kaikki on kunnossa, sillä tästä koirasta saattaisi hyvinkin olla kisakaveriksi minullekin agilityn saralla.--------------------


Noppa aloittaa riittävästi kasvettuaan agilityn ainakin mielenvirkistykseksi. Elokuussa 2009 alkaa myös lyhyt pentuagilitykurssi, katsotaan mitä Noppis tykkää.--------------------


Tätä sivua muokattu 6.5.2013