BORDERCOLLIE NOPPA
leveys-110 (3K)

>Etusivu

Koirat:
>Noppa
>Sukutaulu

Harrastuksia:
>Toko
>Jälki
>Paimennus
>Agility
>Match Show

PaimennusNoppa kävi syksyllä 2012 kertaallee lampailla ja vaikka itseäni jännitti, koirahan oli kypsynyt ja saanut ihan oikeita ajatuksia päähän! Se pääsi pois hihnasta ja kuunteli mitä sille sanottiin :) Kyllä jälkikäteen näki mihin hommaan Noppa on oikeasti tarkoitettu, se nautti täysin rinnoin.lampaillasyksy20121 (121K)
lampaillasyksy20122 (106K) lampaillasyksy20123 (122K)

--------------------


Vuoden viimeisissä paimennustreeneissä Noppa eteni oikein mukavasti ja hallintaa korostettiin urakalla. Kesästä jäi hyvä maku ja koiralle entistä suurempi halu lampaille. Talveksi kasvamaan ja ensi kesänä katsotaan, joko koira alkaa osoittaa kunnollisia syttymisen merkkejä.--------------------


Yksi eteenpäin, kaksi taaksepäin... Taisi olla tänään elokuussa Nopan motto. Ei ole vielä kunnon paimennusta nähtävillä, paistiako mahtaa ajatella. Siispä tiukkaa kuria, joka ei Nopan kanssa ole helppoa, ei nimittäin ole mikään pehmeästi ohjattava kun vietit vie. Tästä taas hetkeksi kasvamaan ja parin viikon kuluttua uudestaan!--------------------


Noin viikko ensimmäisen kerran jälkeen päästiin toistamiseen sytyttelemään pentuja. Tällä kertaa tuntui mukana olevan ihan eri koira! Noppa juoksi melkein suoraan lampaille ja lähti liikuttamaan niitä aidanviertä, kiertäen aina lampaiden eteen pysäyttämään ne. Pienen koiran päästä kuului "klik" ja se älysi olevansa pieni lammpaspaimen! Sen jälkeen olikin täysi työ saada koira pois lampaiden luota, piti ottaa koppi kun juoksi ohi. Molemmilla kerroilla on otettu kaikille pennuille kaksi kierrosta ja joka välissä myös lampaat saivat levähdystauon. Toisella kierroksella Noppa sai liinan peräänsä ja aloitettiin työstäminen yhdessätekemisen puolesta. Nopan tuli edetä lampaita kohti tiukasti minun vieressä, ei yksin kaahottaen. Pienen painostamisen jälkeen Noppa pysyi aika hyvin kuulolla ja hyvästä käytöksestä pääsi taas lampaille, josta minun luo ja rauha lampaiden eteen maassa maaten. Tästä kesälomatauko ja toivottavasti päästään vielä syksymmällä uudestaan. Treeneistä kiitokset kuuluu Nissen omistajalle Ankille, jolle lampaat kuuluvat!noppa6kk3 (92K)
noppa6kk4 (69K) noppa6kk5 (80K)

--------------------


2009 kesän alussa päästiin ensimmäistä kertaa lampaita katsomaan. Noppa hieman jännitti lampaita ja kestikin aikansa, ennenkuin se papanansyömiseltä malttoi katsoa nelijalkaisia. Muutaman haukahduksen saattelemana lopulta uskalsi myös liikuttaa lampaita.noppa6kk2 (376K)

--------------------


Tätä sivua muokattu 6.5.2013