RHODESIANKOIRA LUKA
leveys-110 (3K)

>Etusivu

>Päivitykset

Sivuhistoria 2009


17.10.2009 Kävimme mökkimetsissä lenkillä, kuvia TÄÄLLÄ. Lukakin innostui kunnolla irrottelemaan ja Noppa pulahti turvesuohon. Mustavalkoisesta tuli hetkessä ruskea.

15.10.2009 Molemmat koirat pääsivät tänään Hyvinkään koirakylpylään ensimmäistä kertaa. Noppa on mulannut kyllä itsensä uppeluksiinkin vedessä, mutta ei oikeasti ollut koskaan vielä uinut. Luka taas on enemmän kahlaajatyyppiä, eikä niin kovin ole koskaan vedestä välittänyt. Päätin kuitenkin ottaa molemmat matkaan, koska uiminen on hirmuisen hyvää liikuntaa ja josko Lukakin oppisi tykkäämään vedestä kun huomaa, että pinnallakin pysyy. Reissu meni paremmin kuin odottaa saattoi, Nopalla ei tekniikka ihan vielä hallussa, Luka taasen ui kuin vanha tekijä! Kumpikaan ei vielä ilman apuja mennyt veteen, mutta pienellä työntöavulla kyllä. Lukalle kelpasi herkku ja Nopalle lelu. Uimaopettaja oli paikalla ja altaassa koko ajan. Päivittelin myös Nopan sivut, P1 hampaat ovat kuin ovatkin nousseet suuhun.

22.8.2009 Nopalle treeniblogi TÄÄLLÄ. Löytyy jatkossa myös Nopan omilta sivuilta.

15.8.2009 Noppa kolmatta kertaa lampailla, paimennussivulla uusimmat kuulumiset.

14.8.2009 Eilen alkoi Nopan koirakoulu, siis arkitottelevaisuuskurssi, jossa melkein kymmenen koirakon voimin treenaillaan pikkujuttuja sisätiloissa. Mitä mainiointa häiriötreeniä :) Lisäksi päivitetty Nopan sukulaisten kuvat. Ja uudet pituus-painotiedot.

9.8.2009 Tein vihdoin Nopalle ison sivupäivityksen. Nyt löytyy lisätietoa Nopan vanhemmista ja sisaruksista, sekä Nopan harrastuksista.

6.8.2009 Lukan tämän vuoden TOKO-sivut tehty! Samaten Nopan sivuilla muutama uusi TOKO-kuva. Nopan harrastussivut vielä odottavat tekijäänsä... Kaikki kuvat treeneistä TÄÄLLÄ, mukana myös Nopan sisarukset Liz ja Hugo, sekä pari muuta aikuista koiraa. Johanna Maukoselle kiitokset kuvista.

4.8.2009 Noppa kävi ensimmäistä kertaa ikini isossa koirajoukossa mätsärissä. Tyttö käyttäytyi kuin olisi kokeneempikin joukkotapahtumien kulkija :) Tuloksena tänään vain sininen nauha, tuomarin mukaan "hammashommien" takia. Kommentoi myös, että ilmeisesti tehdään vähän muuta kuin harjoitellaan näyttelyitä ;) Noppa nimittäin esitti ihan kivaa seuraamista liikuttaessa. Eikä yrityksistä huolimatta loppujen lopuksi roikkunutkaan nilkassa.

2.8.2009 Luka kävi luonnetestissä hienoin tuloksin, jotka voit lukea Lukan omilta sivuilta. Linkistä osapisteet selityksineen, sekä viedosta napattuja kuvia. Lukan ikä ja kokemukset heijastuivat testiin, tämä olikin viimeinen mahdollinen vuosi käydä testattavana. Koira oli aikuistunut huomattavasti taannoisesta ruotsalaisesta testistä ja vaikka testit poikkeavatkin toisistaan, oli mielenkiintoista seurata koiran reaktioita tällä iällä ja elämänkokemuksella.

Ensin tuomari haastatteli koiran koulutuksesta ja kokemuksista. Tämän jälkeen tuli leikki, jossa Luka arvattavasti ei halunnut ottaa keppiä suuhunsa ja innostui suht laimeasti. Kun lelu vaihdettiin omaan patukkaan, oli koiralla tänään "leikittävä" päivä ja sehän aloitti hurjan taistelun patukasta kunnollisten äänitehosteiden kera. Tämä yllätti jopa tuomarit!

Leikin jälkeen mentiin katsomaan kelkkaa, joka olikin edellisestä testistä ja karhunhaukkukokeesta Lukalle tuttu juttu. Haastoipa siis kelkkaa leikkimään :) Kelkkaleikin jälkeen meidän kimppuun hyökkäsi piilosta toinen tuomareista. Luka pysytteli minun edessä ja sivulla haukkuen ja uhan poistuttua oli kaveri tuomarin kanssa.

Seuraavana vuorossa oli eteen yllättäen vedettävä haalari ja perään laskettu rämisevä tynnyri, näihin Luka reagoi, mutta ei sen kummempia väistelyitä. Kujan jälkeen mentiin pimeään huoneeseen, joka ihmisen uhkan lisäksi oli Lukalle ainoa täysin uusi asia. Luka tarvitsi aikaa ja hiukan tuomareiden apua tämän selvittämiseksi, hitaasti mutta varmasti edettiin minun luo ja olipa kiva kun huoneen perältä löytyikin se oma ihminen :)

Huoneen jälkeen koira jätettiin sitten yksin seinään kettingillä kiinni ja toinen tuomari hyökkäsi yksiolevaa koiraa kohti. Haukku irtosi tästäkin, mutta aika pitkälle saisi mennä, että koira näyttäisi vihaisen puolensa. Ja eihän sitä tässä haettukaan vaan uhka loppui kun siihen saatiin reagointi. Viimeisenä laukauspelottomuustesti, josta Luka suoriutui tutulla varmuudella.

Hurjan mielenkiintoinen päivä ja Lukakin reagoi kuten odottaa saattoi!

1.8.2009 Nopan MDR1-geenitestin tulos tuli ja koira ei kanna kyseistä geenivirhettä. Tämän geenivirheen takia monet collie-rotuiset eivät kestä tiettyjä lääkeaineita ja esimerkiksi ivermektiini voi koitua kuolemaksi. Valtaosa bordercollieista kuitenkin on vapaita tästä geenivirheestä. Lisäksi kuvia Lappireissulta TÄÄLLÄ.

23.7.2009 Vanha vieraskirja lakkasi toimimasta, uusi vihdoin laitettuna valmiiksi odottelemaan kirjoittajia :)

17.7.2009 Nopasta virallinen 7kk poseerauskuva ja Lukastakin 6v söpöstelykuva.

6.7.2009 Nopan toinen kerta paimentamassa. Mukana myös ensimmäistä kertaa sisko Liz. Ensimmäinen treeni tehtiin vapaana ja nyt Noppa aloitti heti kiinnostuneesti, se juoksi lampaille ja pyrki pysäyttämään ne! Mahtavaa katsella koiran työskentelyä vaistojen varassa! Lopuksi vauhti alkoi kiihtymään ja korvat hävisi, joten pentu-pieni piti juosta kiinni. Seuraava treeni hetken huilitauon jälkeen pitkässä liinassa käskyn alla. Treenattiin yhdessä lampaiden lähestymistä ja niiltä poistuloa. Auktoriteetti ei meinannut riittää vietin viedessä, mutta hyvä treeni saatiin aikaiseksi ja Noppa lopulta pysyi hyvin kuulolla ja minun vieressä. Treeni lopetettiin rauhoittumiseen lampaiden vieressä maaten. Kuvia TÄÄLTÄ. Laittelin muutaman kuvan myös Nopan omille sivuille.

30.6.2009 Noppa pääsi ensimmäistä kertaa elämässään tutustumaan lampaisiin ja voi että oli kivaa! Eniten taisi kiinnostaa herkullinen lampaankakka, mutta kyllä niitä villavia tuli vähän liikuteltuakin. Viikon päästä uudestaan, katsotaan paljonko kokemuksesta on ehditty prosessoimaan. Mukana olivat myös veli Hugo, sekä isä Nisse ja äiti Gem. Kuvia TÄÄLTÄ. Myös Nopan paino ja pituus-tiedot päivitetty :)

20.6.2009 Hyvää juhannusta! Noppa täytti puoli vuotta, niin se aika vaan kuluu. Juhannuslenkki tehtiin koirametsään kameran kera, kuvia TÄÄLTÄ.

21.5.2009 Luka pääsi tänään Hyvinkäälle mukaan vanhojen Saabien näyttelyyn. Pari tuntia pyörittiin ja katseltiin sekä autoja, että rautatiemuseon vanhoja vetureita. Iltapäivällä oli Nopan vuoro ja suuntasimme Husöhön merivesi mielessä. Laitoin taas uusia kuvia TÄNNE. Päivittelin kaikki tänne laitetut kuvalinkit myös kuvagalleriaan linkeiksi, sinne taas edellisten jatkoksi. Nopan sivuille lisätty muutamia kuvia.

20.5.2009 Noppa kävi maanantaina hammaslääkärillä ja eilen poistettiin maitokulmahampaat yläleuasta. Nopalla on kapea ja lyhyt alaleuka ja kulmahampaat ovat nyt kasvuvaiheessa virheasennossa. Noppikselle päivitetty uusi korkeus ja paino.

14.5.2009 Noppiksen kanssa on käyty katsomassa vinttikoirien treenejä ja kuuntelemassa korviaviiltävää koirien haukkua vieheen perään, joka viilettää kovaa vauhtia radalla ja maastossa suhinan ja moottorin säestämänä. Jälkitreenit on aloitettu ruutuharjoituksilla. Tottelevaisuudessa on treenailtu kontaktia, oikeaa perusasentoa, seuraamista, metallikapulan noutoa, luoksetuloa ja eteen istumista, sekä liikesarjoja istu-seiso-maahan. Lukakin on kateellisena innostunut vähän tokoilemaan lihapullien toivossa :) Eipä mitään ihmeellisempää. Itsellä ainoastaan lopputyö nyt tekemättä, joten koirienkin kanssa jää nyt hiukan enemmän aikaa touhuilla. Agilityhallille ja Hyvinkään kentällekin olisi pikkuhiljaa tarkoitus palailla, sekä maanantaisiin Talin treeneihin. Nopalle varailen ajan hammastarkastukseen, voipi olla että tytön purentaa joudutaan oikomaan.

10.4.2009 Pari uutta seisotuskuvaa Nopasta.

9.4.2009 Päivittelin Nopan painon ja korkeuden.

29.3.2009 Otin pari uutta kuvaa Nopasta meidän pihalla, kuvia TÄÄLLÄ.

19.2.2009 Tänään käytiin kääntymässä koirametsässä. Muutama kuva TÄÄLLÄ. Lisäksi käytiin katsomassa Husön hevosia, ne oli aluksi aika pelottavia.

14.2.2009 Ystävänpäivänä sain lisää hienoja kuvia Nopan sinnikkyydestä ja Lukan hienovaraisesta ilmeilystä :D Kuvia TÄÄLLÄ. Jokohan kohta saisin uudistettua tuon kuvagallerian, että nämäkin kuvat joskus löytyy vielä uudestaankin. Nopalla muuten toinen korva lähti tänään jo vähän höröttämään, noin viikkoa jäljessä sisaruksia. Se tosin onkin paljon pörröisempi, ehkä karvat painaa.

11.2.2009 Pidimme ensimmäiset pentutreffit. Mukana Nopan lisäksi äippä Gem, Liz ja Hugo. Kuvagalleria TÄÄLLÄ.

9.2.2009 Sain eilen niin historiallisen kuvan, että pakko jakaa se kaikkien kanssa! Vaikka onkin huono kännykkäkameran kuva. Luka hyväksyi hetkeksi Nopan samaan petiin kanssaan! Tosin kun pentu kävi liian tuttavalliseksi, Luka häippäisi paikalta :)

5.2.2009 Lukan vieraskirja ei jostain syystä toimi... Sähköpostilla tavoittaa jos jotain ihmeellistä. Enkä edelleenkään ole saanut isompia päivityksiä aikaiseksi... malttakaa, sivut toimii vähän huonosti tällaisenaan. Otin muutaman kuvan lisää tänään, tosin ulos asti en päässyt kameran kanssa: >TÄÄLLÄ.

4.2.2009 Kotiin saapui odotettu "pikkusisko" Lukalle, bordercollieneiti Noppa. Nopalle tehty omat sivut, linkit päivittyvät pikkuhiljaa. Iloksenne myös muutama iso ja muokkaamaton ensimmäisen illan kuva: >TÄÄLLÄ.

Tätä sivua muokattu 17.10.2009