RHODESIANKOIRA LUKA
leveys-110 (3K)

>Etusivu

Koirat:
>Luka
>Sukutaulu
>Kavereita

Harrastuksia:
>Toko
>Juokseminen
>Verijälki
>Agility
>Match Show
>Retkeily

TOKO 2003-2004


>2003-2004<
>2005<
>2006/1<
>2006/2<
>2007<
>2009<

>Tuloksia taulukon muodossa

Syyskuussa 2004 liityimme Vuosaaren koirakerhoon ja käymme kilpailemaan tähtäävien koirien TOKO-kurssia joka torstai. Myös Rhodesiankoirayhdistyksen TOKO-treenit jatkuvat joka toinen maanantai ja siellä tahkoamme alkeisluokan liikkeiden lisäksi noutoa.


--------------------

6.10.2003 alkoi Rhodesinkoirayhdistyksen järjestämä alkeis-TOKO Heurekan parkkipaikalla. Siellä olemme käyneet joka toinen maanantai. Maaliskuuhun mennessä olemme käyneet kaikki alokas-luokan TOKO-liikkeet läpi, hiomista on vielä useammalla saralla. Luka on niin kiinnostunut kaikesta ja kaikista ympärillään, ettei se malttaisi oikein keskittyä kokonaista tuntia. Luoksepäästävyys tulee olemaan kokeessa vaikea, sillä tämä iso jötkäle tykkäisi niin hypätä häntä moikkaamaan tulevan vieraan syliin. Maahanmeno on Lukalle vielä jotenkin epämiellyttävää, johtuu varmaan kylmästä ja märästä talvesta, kotona sekin sujuu moitteetta. Hyppyä olemme kokeilleet vasta kerran, joten riman korotus ja liikkeen moitteeton suoritus vaatii vielä aikaa.


--------------------

Kun rokotusten puolesta olimme valmiita, lähdin Lukan kanssa koulutuskentälle. Aloitimme Helsingin seudun kennelpiirin pentukurssista. Kurssi kesti viisi oppikertaa ja siellä harjoiteltiin lähinnä kontaktia koiraan, vaikka ympärillä onkin melskettä. Pentuja kurssilla oli valtaisa määrä. Kurssilla läpikäydyt asiat, kuten istuminen ja maahanmeno, iloinen luoksetulo ja katsekontakti oli jo opeteltu kotona.


--------------------

Aloitimme perustaitojen opettelun Lukan kanssa jo ensimmäisinä päivinä sen saavuttua kotiin. Luka on ehdollistettu naksulle ja joitakin asioita on sen kanssa opeteltu. Kaipaisin itse vähän koulutusta, sillä en osaa vielä hyödyntää sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Sen takia naksuttelu on jäänyt vähän vähemmälle.


toko (12K)

Tätä sivua muokattu 3.12.2006