RHODESIANKOIRA LUKA
leveys-110 (3K)

>Etusivu

Koirat:
>Luka
>Sukutaulu
>Kavereita

Harrastuksia:
>Toko
>Juokseminen
>Verijälki
>Agility
>Match Show
>Retkeily

TOKO 2005


>2003-2004<
>2005<
>2006/1<
>2006/2<
>2007<
>2009<

>Tuloksia taulukon muodossa

5.11.2005 Alo-TOKO Lahdessa, tuomarina Marita Packalen. Loistava halli ja loistava päivä :) Pienessä hallissa siis oli vain yksi koirakko kerrallaan suorittamassa liikkeitä, paikallamakuuta lukuunottamatta tietenkin. Luka aloitti hienosti pysyen maassa vaadittavat kaksi minuuttia, vaikka vierustoveri näyttikin tuoksuvan kovin ihanalta. Kesän treenitauko näkyi epävarmuutena liikesuorituksissa, vaikka treeneissä onkin syksyn tullen käyty. Muu harjoittelu vain on koulukiireiden takia jäänyt vähälle. Luoksetulossa jouduin antamaan kaksi käskyä ja koira tulikin yllättäen suoraan sivulle. Samaten Lukan lempparissa, estehypyssä herralta unohtui mitä oltiinkaan tekemässä ja se kävi heiluttamassa häntää vieressä istuneille katsojille. Olen todella tyytyväinen Lukaan, mutta taas toisaalta hieman pettynyt tulokseen, sillä ykköstulos jäi vain neljän pisteen päähän! Tuloksena siis 156 pistettä ja II-tulos. Tarkemmat osapisteet Taulukko-linkistä sivun ylälaidasta. Hyvällä mielellä jatketaan :)

--------------------

5.6.2005 Alo-TOKO Heinolassa Heinolan Palvelus- ja Seurakoira ry:n järjestämänä, tuomarina toimi tiukka Vesa Rantaharju. Viikon verran olemme Lukan kanssa treenanneet seuraamista uusiksi naksun avulla ja meno onkin jo aivan toista kuin aikaisemmin. Treeneissä. Aivan käsittämätön murkkuilu! Tuomaria piti tervehtiä hyppäämällä syliin, paikallamakuu meni samantien plörinäksi, kun viereen asettui ihana belgityttö, jonka kanssa olisi pitänyt päästä leikkimään. Kenttä oli täynnä hajuja ja seuraamiset olivat pelkkää maan haistelua. Luoksetuloon kun päästiin, oli yleisö jo varmasti nauranut itsensä penkin alle, kun nuori herra on niin rhodesiankoiraa kuin voi olla ja jättää kaikki käskyt omaan arvoonsa. Ja mitä vielä, kukahan päättää lähteä luoksetulon sijaan, joka normaalisti on maailman kivoin liike, katsomaan toista koiraa parkkikselle. Tässä vaiheessa koe keskeytettiin. Tytöt on pojalla pyörineet lähiaikoina päällimmäisenä mielessä. Ehkä on järkevää pitää vähän kisataukoa ja odotella korvien löytymistä.

toko2 (12K) toko3 (11K)

--------------------

28.5.2005 TOKO-koe Porvoossa, tuomarina Harri Laisi. Järjestäjänä Porvoonseudun Koiraharrastajat ry. Parin viikon paikallamakuu-treeni tuotti tulosta ja koira pysyi 2 minuuttia rauhallisesti makuulla! Seuraaminen oli tänään Lukan ongelma, muuten koiralla ja ohjaajalla oli hyvä päivä. 138 pistettä ja III-tulos, 15. sija. Se II-tuloksesta puuttuvat 2 pistettä oltaisiin saatu, jos ohjaaja olisi älynnyt vielä toistamiseen käskeä koiraa liikkeestä makuulle. Meinasi mennä, muttei mennyt. Mutta, hyvä tahti ylöspäin :) Seuraaminen pääsee ekstra-treeniin ennen seuraavaa koetta. Osapisteet Taulukko-linkistä.

makuu (39K)

--------------------

11.5.2005 oli ensimmäinen virallinen tottelevaisuuskokeemme. Järjestäjänä Suomen Dobermannyhdistys ry ja tuomarina Marita Packalen. Kisapaikkana oli Helsingin Oulunkylän SDY:n maja. Jo päivällä Luka näytti merkkejä siitä, ettei tämä tule olemaan aktiivinen päivä, se nukkui koko aamun sohvalla. Tulos oli sen mukainen, 97 pistettä, ei tulosta. Kentän hajut ja viereisen kentän karannut koira veivät Lukan huomion ja jopa pomminvarma hyppy meni nollille. Tästä ei voi kuin parantaa :) Osasuoritusten pisteet Taulukko-linkistä sivun yläreunassa.


--------------------

5.5.2005 osallistuimme ensimmäiseen epäviralliseen TOKO-kokeeseen. Koe pidettiin Tuusulassa Kellokoskella Match Shown yhteydessä. Siihen emme kuitenkaan tällä kertaa osallistuneet. Järjestäjänä Koirakerho Heiluhännät ja Tuomarina toimi Eila Myllymäki. Koe venähti todella pitkäksi, osallistujia oli 23. Kaikki muut, paitsi paikallamakuu sujuivat yli odotusten. Koira toimi, koska liikkeiden välillä sai palkata muutaman kerran ja ohjaajakaan ei jännittänyt. Paikallamakuuta täytyy treenata paljon lisää, sillä tiesin sen menevän nollille. Lukan tulos siis 163 pistettä, I-tulos ja 13. sija! Kaikki palkittiin, mekin saimme säkillisen ruokaa. Tästä on hyvä jatkaa! Tarkat pisteet löytyvät sivun yläreunassa olevasta Taulukko-linkistä.

tokop1 (30K)

--------------------

8.4.2005 kävimme kokeilemassa Lukan kanssa KIVA koirakansalainen-testiä. Testin järjesti Vuosaaren koirakerhoryhmämme kouluttaja. KIVA-testi on suomalainen muunnelma Canine Good Citizen-testistä. Testiin kuuluu kymmenen osiota, jotka kaikki pitää suorittaa hyväksytysti diplomin saamiseksi. Osioita ovat vieraan ihmisen hyväksyminen, koira istuu kauniisti silitettävänä, tutkiminen ja hoitaminen, vetämättä kävely, ihmisjoukon läpi kulkeminen, istuminen maahanmeno ja paikalla pysyminen, luoksetulo, koirien kohtaaminen, koiran reaktio häiriöön ja omistajan odottaminen. Kaikki muut osiot Luka suoritti hienosti, mutta ohjaajan mielestä se haisteli liian kiinnostuneesti ihmisjoukkoa meidän kävellessä sen läpi. No, seuraavalla kerralla olen kokemusta viisaampi ja tiedän, mitä treenata ja mihin kiinnittää huomiota :) Tämä oli ensimmäinen "kisamme" ikinä, joten olen erittäin tyytyväinen, vaikkemme diplomia tällä kertaa saaneetkaan. Oma jännittäminen pysyi kurissa ja koira toimi hyvin ilman namejakin. Tästä on hyvä jatkaa, toukokuussa osallistumme ensimmäiseen epäviralliseen mölli-TOKOon. Alla muutama kuva testistä.

kiva1 (24K) kiva2 (26K) kiva3 (10K) kiva4 (17K)

--------------------

Joulutauon jäkeen TOKO-treenit jälleen alkoivat. Alokasluokan liikkeet on käyty läpi ja Luka periaatteessa hallitsee kaikki. Eri asia on, kuinka mielekästä siitä on maahanmeno ynnä muut rhodesiankoiralle epämiellyttävät jutut.. Josko tänä vuonna jo vihdoin uskaltaisimme virallisiin kokeisiin. Yhdistyksen treeneissä olemme myös aloitelleet avoimen luokan liikkeiden harjoittelua.


Tätä sivua muokattu 3.12.2006