RHODESIANKOIRA LUKA
leveys-110 (3K)

>Etusivu

Koirat:
>Luka
>Sukutaulu
>Kavereita

Harrastuksia:
>Toko
>Juokseminen
>Verijälki
>Agility
>Match Show
>Retkeily

Verijälki

16.9.2007 alkaen Uni ja Luka ottavat osaa Spl Karhukorven järjestämälle jälkikurssille. Kurssilla keskitytään peltojälkeen, mutta päätin ottaa Lukan mukaan, sen mielestä kaikki mistä voi saada syötävää on kivaa tekemistä :)

meja5 (76K)

--------------------

Kesällä 2007 kävimme Lukan kanssa ajamassa pitkästä aikaa taas verijäljen. Tein noin 800 metriä pitkän jäljen, josta alkumatka oli aikamoista ryteikköä. Puoleen matkaan Luka ajoi hyvin, vaikka ensin pällisteltiinkin pitkään tyhjään metsään, jossa luultavasti käveli hirvi. Loppumatkasta into lopahti ja Luka kävi hankaamassa naamaansa mättäisiin. Edettiin jälki loppuun suuntaa antaen ja päästiin pupulle asti, jonka omi ja nappasi suuhunsa. Irrotti heti käskystä ja rauhallisesti kehuen sitten vain haisteltiin pupua.


--------------------

15.7.2006 kävimme verijäljen sijaan ajamassa lyhyen makkarajäljen pellolla. Vaikka olemme vain kerran käyneet pellolla ajamassa, Luka tiesi tasan tarkkaan mitä sinne mentiin tekemään. Sen nenä kävi jo jäljen reunalle siirryttäessä :) Alussa muutama makkara, myös muutamalle askeleelle ja sitten vaihtelevin välimatkoin tyhjiä askelia ja makkaralla kyllästettyjä. Meni kuin vanha tekijä kovalla innolla! Yhtään makkaraa ei matkalle jäänyt.


--------------------

23.-25.8. vietimme vielä muutaman lomapäivän mökillä. Sieltä löytyikin hyvää verijälkimaastoa ja tein Lukalle noin 600 metrin mittaisen jäljen. Oli kuuma kesäpäivä, eikä koiran keskittymiskyky oikein riittänyt suhteellisen pitkälle matkalle, siis muutama hukka. Jälki saatiin kuitenkin suoritettua loppuun mallikkaasti koiran saadessa lisäpotkua makauksilta, jotka se kulmissa suorittikin hienosti. Pupu ei tällä kertaa ollut pakastimen puutteen vuoksi mukana, mutta jäljen päästä löytyi purkillinen makkaraa, joka selvästi oli tosi kiva ylläri, sillä taas Luka olisi palkan jälkeen ollut valmis jatkamaan jäljestystä. Ajatuksissa oli, josko uskallettaisiin kokeisiin, muttei kyllä ihan vielä tämän suorituksen perusteella. Katsotaan, mitä lähiviikot tuovat tullessaan, sillä sain vihdoin ajokorttini ja liikkuminen lähimetsiin käy nyt helpommin. Alla kuvia jäljellelähdöstä, Lukan nenätyöskentelystä ja makuun merkkaamisesta.

meja1 (37K) meja2 (27K) meja3 (42K) meja4 (35K)

--------------------

2.7.2005 aloitettiin tämän vuoden jäljestys, vihdoinkin! Tarkoituksena olisi hiukan aktiivisemmin ajaa nyt, kun koiran keskittymiskyky on kehittynyt paremmaksi.


--------------------

Kesäkuussa 2004 Luka ajoi elämänsä kolmannen verijäljen. Jäljen annettiin vanheta seitsemisen tuntia ja pituutta oli noin 150 metriä. Aamulla jäljenteon jälkeen satoi rankasti vettä, joten vähän jännitti, miten meidän käy. Luka jäljesti kuitenkin kohtuu varmasti ja lyhyt jälki oli nopeasti ajettu. Palkkioksi jäljen päähän olin vihdoin saanut oman pupun, joka pitikin haistella tarkkaan. Seuraavaksi siirrymme puoli vuorokautta vanhentuneeseen jälkeen, joka saa myös olla huomattavasti pidempi. Luka nimittäin jatkoi jäljestämistä pois metsästä, seuratan jälkiä jotka jätin viedessäni pupun paikalleen.


--------------------

29.5.2004 Teimme Lukalle sen elämän toisen verijäljen. Vettä satoi ja maasto oli märkää. Luka ajoi jäljen ihan kivasti, kovin varmaa ei jäljestys vielä ollut, mutta nuorelle toiskertalaiselle se sallittakoon. Tiinalle kiitokset jäljen päässä odottaneesta pupusta ja treeniseurasta!

pupu (31K)

--------------------

Syksyllä 2003 kävimme kokeilemassa yhdistyksen muiden jäsenten kanssa verijälkeä. Luka oli silloin vielä alle puolivuotias, joten sille vedettiin hyvin lyhyt ja verinen jälki. Vähän muiden koirien haukunta ja veren haju poikaa jännittivät, mutta saalis löytyi kuin löytyikin. Jäljen päässä odotellut pupu ei pelottanut nuorta koiraa lainkaan.

Tätä sivua muokattu 17.9.2007